Facebook
Twitter
Nieuws: Juni 2018 (Archief)
Sporten bij warm weerWoensdag 2018-06-27
Bij sporten komt er naast energie onder de vorm van beweging, ook veel warmte vrij. De afkoeling van ons lichaam gebeurt door zweten en door verhoogde huiddoorbloeding. Wanneer we sporten bij warm weer, zullen we veel zweten (3 tot 10 liter per dag) waardoor het bloedvolume daalt. Het hart moet sneller slaan.
Petanque: Jeugd derde te NederlandWoensdag 2018-06-27
Op zaterdag 24 juni 2018 vond het tornooi plaats te Nieuwegein (Nederland). Onze miniemen, cadetten en junioren kregen de kans om zich met buitenlandse selecties te meten. Het PFV-team behaalde de derde plaats.
Ethische commissie VIVDinsdag 2018-06-26
Op 31 mei 2018 werd op het niveau van VIV een overkoepelende ethische commissie opgericht. VIV is vastbesloten dat ethische kwesties op een objectieve manier moeten beoordeeld worden. Wanneer er zich binnen de eigen federatie een ethische kwestie voordoet, is het niet altijd even gemakkelijk om als aanspreekpunt op een objectieve manier raad te geven of de oordelen. V...
Verenigingswerk: stand van zaken Vrijdag 2018-06-15
Op donderdag 8 juni ll. werd het wetsontwerp "bijklussen" ter stemming voorgelegd aan het Federaal Parlement. De stemming werd echter uitgesteld. De oppositie in de Kamer heeft bijkomende vragen gesteld aan de Raad van State nadat o.a. Unizo kritisch bleven over het wetsontwerp.
Let op met bedenkelijke praktijken in het kader van de nieuwe regelgeving rond privacyVrijdag 2018-06-08
Op 25 mei ging de Europese verordening rond privacy (GDPR) van kracht. Opgelet, want sommige bedrijven of personen misbruiken deze regelgeving om organisaties via mail te benaderen en schrik aan te jagen. Ze beweren bijvoorbeeld dat ze verplicht zijn om vastgestelde overtredingen door te geven aan de gegevensbeschermingsautoriteit en wijzen op de grote boetes.
Nodig je clubs uit voor de Dag van de Sportclubbestuurder!Vrijdag 2018-06-01
Ontdek het programma van de vijf edities van de Dag van de Sportclubbestuurder 2018 en breng je clubs op de hoogte! Het Dynamo Project organiseert de Dag van de Sportclubbestuurder jaarlijks in de vijf Vlaamse provincies. De Dag van de Sportclubbestuurder is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!
Brief aan minister Muyters: projectoproep naschoolse sportVrijdag 2018-06-01
De VSF schreef deze week een brief aan minister Muyters over de gelanceerde projectoproep voor de ontwikkeling van een nieuw naschools sportaanbod. Onze bestuursploeg uit daarin haar bezorgdheid.
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2023 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions