Facebook
Twitter
Nieuws: Mei 2018 (Archief)
Hoe duurzaam organiseer jij je sportevenementen?Vrijdag 2018-05-25
Wist je dat OVAM een gratis tool aanbiedt waarmee je je (sport)evenement kan scannen op vlak van duurzaamheid? Je krijgt een beter inzicht in de afval- en milieudruk van je evenement. Een heleboel tips helpen je op weg om te vergroenen en te besparen op je uitgaven.
Clubgrade: Ontwikkelingsgroep afgerondVrijdag 2018-05-25
Clubgrade wil sportclubs duurzaam versterken in een nieuw experimenteel project. Een eerste groep pilootclubs, de “Ontwikkelgroep”, kreeg het volledige Clubgrade plaatje te zien. Ze leverde feedback vanuit een sportclubbril op de Clubgrade architectuur en een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument om in beeld te brengen WAT je sportclub momenteel goed doet en HOE ze di...
Dynamo Project maakt overzicht van grote gegevensverwerkers die Vrijdag 2018-05-18
Heel wat sportclubs gebruiken online tools om persoonsgegevens op te vragen of te bewaren, bijvoorbeeld wanneer inschrijvingen voor een evenement via Google Forms verlopen of wanneer ledenlijsten in Dropbox worden opgeslagen. In dat geval is het bedrijf achter die online tool een verwerker van persoonsgegevens waarvoor je sportclub verantHeel wat sportclubs gebruiken onlin...
Dag van de trainer 2018Woensdag 2018-05-16
Op zaterdag 15 december 2018 organiseert de Vlaamse Trainersschool een nieuwe editie van de "Dag van de Trainer". Dit tweejaarlijks trainersconfres is dan aan haar achtste editie toe en biedt opnieuw een waaier van sporttakoverschrijdende en -specifieke workshops aan. kennis delen en netwerking uitlokken met collega-trainers, dat is de doelstelling van de ´Dag van de Trai...
EK Bowling:Woensdag 2018-05-16
Van 6 tot 17 juni gaat te Wemmel het Europees kampioenschap door voor dames. Maar liefst 133 deelneemsters uit 26 verschillende landen zullen er deelnemen. De Belgische delegatie ziet er als volgt uit: Team Coach : Herman Pellegroms Hoofdcoach: Marc Beaufays Atletes: Annouk Coopmans Bauke Jespers Cindy Valckx Linda Van Kerckhove Melissa Vallons Sanne Hellema...
Sport als middel voor educatie en inclusie - Trainingscursus van 24 tot 29 september in Navarra (SpaDinsdag 2018-05-15
In deze trainingscursus onderzoek je, samen met een 25-tal jongeren van minder dan 30 jaar uit een 20-tal landen, verschillende mogelijkheden van sport als middel voor educatie en inclusie.
Word in 2019 partner van Dinsdag 2018-05-08
In 2019 organiseert het Dynamo Project opnieuw begeleidingstrajecten rond vrijwilligersbeleid voor sportclubs. Wil je je clubs de kans bieden om overal in Vlaanderen aan trajecten deel te nemen?
Tot €60.000 projectsubsidie voor jouw sportproject met focus op de integratie van nieuwkomersDinsdag 2018-05-08
De EU doet een oproep om ten laatste op donderdag 7 juni jouw projectvoorstel in te dienen met als thema "Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen".
Project Vrijdag 2018-05-04
Is de sportclubondersteuning van de VSF een schot in de roos? En welke ondersteuningsvormen hebben de grootste impact op clubniveau. De resultaten van het project "Monitoring Sportclubondersteuning" vind je hier.
GDPR: nieuwe mogelijkheden voor begeleidingVrijdag 2018-05-04
Tegen 25 mei moeten alle organisaties, dus ook sportfederaties en -clubs, zich in regel stellen met de nieuwe privacywetgeving (GDPR). Om onze leden-sportfederaties te ondersteunen biedt VSF een handleiding en bijhorende tools, maatbegeleiding en een overzicht van FAQs.
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2023 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions