Facebook
Twitter
Nieuws: Juni 2017 (Archief)
De Redactie : Commissie gaat grensoverschrijdend gedrag in de sport onderzoekenDonderdag 2017-06-22
Naar aanleiding van de getuigenissen over misbruik van jonge judoka’s door hun coaches heeft het Vlaams Parlement een bijzondere commissie opgericht die het grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld gaat onderzoeken. Voorzitster van die commissie wordt Katrien Schryvers (CD&V). Lees het artikel hier.
Petanque : Vlaamse kampioenen Gemengd DubbelDinsdag 2017-06-20
De Petanque Federatie Vlaanderen organiseerde op 18 juni in de Oostendse Petanqueclub de Vlaamse kampioenschappen Gemengd Dubbel.
Snooker : Vlaamse kampioenen Teams gekendDinsdag 2017-06-20
Na de Vlaamse kampioenen Individueel zijn nu ook de Vlaamse kampioenen gekend bij de Teams en dit in de verschillende reeksen. Wie met de titel naar huis ging kan u hier vinden.
Al van ICE gehoord ?Vrijdag 2017-06-16
Bij vaststelling van een ongeval merken we op dat de slachtoffers vaak een GSM bij zich hebben. Meestal is het niet gemakkelijk te achterhalen welke persoon er moet opgebeld worden wanneer het slachtoffer buiten bewustzijn is. Een ´In Case of Emergency´ (ICE) invoeren in de geheugenlijst van je GSM kan ons daar bij helpen. Hoe ga je te werk? In het telefoonboe...
Aanpakken van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de clubWoensdag 2017-06-14
Op maandag 26 juni organiseert de Vlaamse Atletiekliga samen met ICES en Dynamo Project een bijscholing over het vlaggensysteem, een tool om lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken in de sportclub. Ze staat open voor leden van alle federaties. De bijscholing is bedoeld voor bestuurders, trainers en medewerkers van clubs.
Begeleidingstraject: ICES zet in op sportoudersWoensdag 2017-06-14
Scheldende ouders langs de zijlijn, te veel druk op jonge sporters, of ouders die net geen interesse tonen? ICES, het Centrum Ethiek in de Sport, start een individueel begeleidingstraject voor sportfederaties, sportdiensten en koepelsportorganisaties. Deelnemers krijgen ondersteuning om hun eigen project rond sportouders vorm te geven.
Vzw-wetgeving, brainstormtechnieken, trainersbeleid, boekhouding,op 17/6 in Ghelamco Arena!Dinsdag 2017-06-13
Wil je meer weten over vzw-wetgeving op maat van sportclubs? Heb je interesse in tips om te brainstormen in je club? Ben je op zoek naar een manier om trainers in je club beter aan te sturen? Heb je vragen over de boekhouding van je club? Het zijn slechts enkele van de onderwerpen die aan bod komen op de Dag van de Sportclubbestuurder op zaterdag 17 juni 2017 van 8u30 tot ...
Informatie op vlak van (seksueel) grensoverschrijdend gedragDinsdag 2017-06-06
Wellicht zijn er in jouw federatie en/of door jouw clubs ook vragen op vlak van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag: zijn wij wel voldoende goed bezig? Welke stappen zou ik nog kunnen of moeten ondernemen? Wat indien er iets gebeurt binnen onze federatie of clubs? Waar kan ik terecht?
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions