Facebook
Twitter
Zaterdag 2022-03-05
Coronabarometer - Code geel vanaf maandag 7 maart


De voorbije weken zette de positieve trend van de coronacijfers zich verder met als gevolg een blijvende daling van de viruscirculatie en een verminderde druk op de zorgsector. Op basis van deze gunstige evolutie kon het Overlegcomité tijdens haar persconferentie van afgelopen vrijdag aankondigen dat we vanaf vandaag, maandag 7 maart, schakelen van code oranje naar code geel van de coronabarometer.

Concreet betekent dit dat er vanaf maandag 7 maart, voor zowel binnen- als buitenactiviteiten in onze sportsector, nog nauwelijks maatregelen van kracht zijn. Hieronder een overzicht…

Voor de toepassing van de maatregelen uit code geel is een onderscheid tussen clubs met een horecagedeelte of clubs zonder/met een afzonderlijk horecagedeelte niet meer nodig.

Overzicht maatregelen vanaf 7 maart 2022 - code geel

Maatregelen volgens het KB van 5 maart 2022 en de coronabarometer.

  1. Geen CST meer
  2. Mondmaskerplicht valt weg. Het dragen van een FFP2-mondmasker wordt wel aangeraden voor medisch kwetsbare personen.
  3. CO2-meter (= monitoring van de luchtkwaliteit) blijft voor binnenactiviteiten wel nog steeds verplicht.
  4. Geen capaciteitsbeperkingen meer.
  5. Crowdmanagement is niet meer nodig.

Ten gevolge van de schakeling naar code geel wordt het basisprotocol voor de sport eveneens geüpdatet en bijgewerkt. Ten laatste tegen 14 maart zal je het aangepaste “basisprotocol sport en corona (code geel)” kunnen raadplegen op de website van Sport Vlaanderen. Zoals steeds raden we de clubverantwoordelijken ten stelligste aan deze nieuwe versie grondig door te nemen om op de hoogte te blijven van alle details in functie van de organisatie van sportactiviteiten.

Alle maatregelen met betrekking tot de sportsector kan je steeds raadplegen op de website van Sport Vlaanderen.

BELANGRIJK

  1. We raden de clubverantwoordelijken ten stelligste aan om op regelmatige basis de website van Horeca Vlaanderen te raadplegen om op de hoogte te blijven van alle details met betrekking tot de geldende maatregelen in de horecasector.
  2. Lokaal kunnen er strengere restricties gelden, neem daarom steeds contact op met het beleid van jouw stad of gemeente.
  3. Voel je je niet goed, blijf thuis. Heb je te maken met een besmetting binnen jouw club, volg de procedure uit het basisprotocol sport en corona (artikel 3.2.9) (update protocol code geel volgt later).

 

De coronabarometer blijft nog van kracht, wat met zich mee brengt dat wanneer de cijfers opnieuw omhoog zouden gaan, we alsnog naar een strengere fase kunnen schakelen. Enige voorzichtigheid blijft dus geboden.  Niettemin mag dit ons nu niet tegenhouden om met volle teugen te genieten van de ontluikende lente en de mogelijkheden die de versoepelingen met zich meebrengen. Want na twee moeilijke jaren hebben we het punt bereikt waar we zo lang naar hebben uitgekeken.

Zoals gebruikelijk volgen we de situatie op de voet. Indien bijkomende informatie of nieuwe elementen worden afgekondigd, spreekt het voor zich dat wij jou hiervan opnieuw op de hoogte zullen brengen.

 

          

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions