Facebook
Twitter
Vrijdag 2021-11-26
Covid-19 - nieuwe maatregelen


Naar aanleiding van de nog steeds snel stijgende coronacijfers en de enorme druk op onze zorgsector, kondigde deze middag het Overlegcomité een nieuw winterpakket aan maatregelen aan. Dat de situatie ernstig is, blijkt voornamelijk uit het feit dat alle maatregelen, behalve die voor de evenementensector, vanaf morgen (zaterdag 27 november) reeds van kracht gaan.

Met andere woorden, ook de gewijzigde maatregelen voor de sport- en horecasector die voor onze clubs van toepassing zijn, treden vanaf morgen (zaterdag 27 november) reeds in werking. Zoals gebruikelijk geven we hieronder een overzicht van de nieuwe (bijkomende) maatregelen. (bron: crisiscentrum, info-coronavirus.be, Vlaanderen.be)

  

Overzicht nieuwe maatregelen

 

Vanaf zaterdag 27 november gelden er binnen de sectoren waartoe onze petanqueclubs behoren bijkomende nieuwe en strengere maatregelen. Opgelet: andere, reeds geldende maatregelen die hieronder niet meer worden vernoemd (vb: toepassing CST, mondmaskerplicht, …), blijven van kracht. We verwijzen hiervoor naar de vorige coronacommunicaties die je hebt ontvangen. Meer informatie over de maatregelen in de sport vind je op de website van Sport Vlaanderen.

 

Sport

 

4 Binnensporten kunnen blijven doorgaan, maar zonder publiek. Elke deelnemer tot en met 18 jaar mag evenwel vergezeld worden door zijn of haar ouders.

4 Voor buitensporten worden er geen nieuwe maatregelen opgelegd.

 Horeca

 

Bovenop de reeds geldende maatregelen zoals de toepassing van het CST, de mondmaskerplicht, … worden er opnieuw enkele maatregelen uit het verleden opgelegd:

 

4 De openingsuren van horeca-inrichtingen (= petanqueclubs met een horecagedeelte) worden beperkt van 5 uur ’s morgens tot 23 uur.

4 Enkel zitplaatsen aan een tafel zijn toegestaan.

4 Het aantal personen per tafel wordt beperkt tot 6. Een huishouden mag een tafel delen, ongeacht de grootte van dat huishouden.

  

Algemene regels

 

Naast de structurele maatregelen die in de verschillende sectoren worden toegepast om de verspreiding van het virus opnieuw in te dijken, blijven er belangrijke algemene regels gelden die bijdragen tot een veiligere samenleving.

 

4 Beperk jouw sociale contacten en wees vooral voorzichtig met kwetsbare personen.

4 Spreek vooral af in de buitenlucht.

4 Hou waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar of draag een mondmasker.

4 Maak gebruik van zelftesten.

4 Ventileer!

 

BELANGRIJK

 

4 We raden onze clubverantwoordelijken ten stelligste aan om op regelmatige basis de website van Horeca Vlaanderen te raadplegen om op de hoogte blijven van de geldende maatregelen in de horecasector.

4 Lokaal kunnen er strengere restricties gelden, neem daarom steeds contact op met het beleid van jouw stad of gemeente.

4 Blijf de nodige aandacht schenken aan ventilatie en de opgelegde luchtkwaliteitsnormen. 4 Voel je je niet goed, blijf thuis. Heb je te maken met een besmetting binnen jouw club, volg de procedure uit het basisprotocol sport en corona (artikel 3.2.9).

 

Het niet volgen van alle bovenstaande richtlijnen gebeurt op eigen risico. 

Zoals gebruikelijk volgen we de situatie op de voet. Van zodra er meer details en bijkomende informatie over de nieuwe maatregelen bekend zijn, zullen we onze communicatie bijsturen.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions