Facebook
Twitter
Maandag 2021-04-26
COVID-19 - nieuwe maatregelen vanaf deze week


Bron: Sport Vlaanderen

 
Naar aanleiding van de recente beslissingen van het Overlegcomité bezorgen we u hieronder een overzicht van de huidige coronamaatregelen, geldig vanaf maandag 26 april (bron: Sport Vlaanderen).

Tijdens het Overlegcomité van 14 april werd er bovendien, weliswaar onder voorbehoud, een voorzichtig perspectief geboden op verdere versoepelingen voor de sportsector op 8 mei en op een nader te bepalen datum in juni.

 

 

Huidige regels voor de sport - vanaf 26 april

 

De meeste coronamaatregelen blijven ongewijzigd. Enkel voor personen vanaf 19 jaar wordt het toegelaten maximum personen in een sportgroep verhoogd van 4 naar 10, ten gevolge van de aanpassingen in het samenscholingsverbod.

 

In het kort:

 

Voor kinderen tot 13 jaar:

 

4Bij voorkeur sport je outdoor.

4Outdoor en indoor trainen met contact (oefen- en wedstrijdvormen) is toegestaan. Indoor én outdoor kan dit in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.

4Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.

 

De overheid adviseert om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

 

 

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002):

 

4Indoor sporten is niet toegestaan.

4Outdoor is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is enkel toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.

4Wedstrijden met deelnemers van verschillende sportgroepen of clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.

 

De overheid adviseert om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

 

 

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger):

 

Outdoor sportactiviteiten, trainingen of outdoor sportlessen volgen met maximum 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) is toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels (1,5m) steeds worden gerespecteerd en volgens de regels van het samenscholingsverbod.

 

 

Perspectief mei/juni

 

Onder voorbehoud van gunstige coronacijfers, het behalen van een bepaalde graad van vaccinatie en eventuele wijzigingen in de federale richtlijnen, werd perspectief geboden voor eventuele versoepelingen op 8 mei en in juni.

 
In het kort:

 

8 mei:

 

4Georganiseerde sportactiviteiten zullen buiten kunnen doorgaan voor alle leeftijden met contact, voor zover dit nodig is door de aard van de sport. De sportgroep mag maximum 25 personen bedragen (exclusief begeleiders).

4Evenementen zullen mogelijk worden met een publiek van maximum 50 personen indien buiten.

 

 

X juni:

 

4Uitbreiding van het maximum aantal personen dat een georganiseerde outdoor sportactiviteit mag bijwonen.

4Openstellen van indoor sportinfrastructuur (inclusief fitness).

 

Horeca

 

Het is momenteel nog even afwachten of de cafetaria’s van onze clublokalen opnieuw onder de maatregelen van de horeca zullen vallen.

Indien dit opnieuw het geval zou zijn, zou dit kunnen betekenen dat de terrassen van onze clublokalen, voor zover u over een terras beschikt, vanaf 8 mei opnieuw mogen geopend worden mits het volgen van de nodige maatregelen.

 

We volgen dit verder op en zullen u hierover informeren van zodra hier zekerheid over bestaat. Uiteraard kan u hiervoor ook steeds contact opnemen met uw lokale overheid om na te gaan welke lokale maatregelen gelden.

 

 

Dit blijft belangrijk

 

4Lokaal kunnen er strengere restricties gelden, neem daarom steeds contact op met het lokaal beleid.

4Clubbesturen gebruiken het ‘basisprotocol sport’, gepubliceerd op de website van Sport Vlaanderen,als ondersteunend hulpmiddel bij het organiseren van activiteiten.

4Blijf steeds aandacht besteden aan de hygiënemaatregelen.

4Het clublokaal mag nog niet geopend worden.

4Vanuit de federatie adviseren we onze leden en alle petanqueliefhebbers om ook tijdens de activiteit een mondmasker te dragen.

We blijven vanuit de federatie oproepen om de maatregelen te blijven volgen en verstandig om te gaan met de mogelijkheden die onze sportsector opnieuw wordt toegereikt. Geniet van onze sport, maar geniet met een goede dosis gezond verstand.

We volgen ondertussen de situatie op de voet en houden jou uiteraard op de hoogte in geval van nieuwe beslissingen.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions