Facebook
Twitter
Vrijdag 2019-10-18
FAQ van de maand: Voorzichtig omgaan met foto´s


Bron: Dynamoproject

Naar aanleiding van de Pano-reportage van 16 oktober 2019 waarbij onschuldige foto´s van allerhande jongerenorganisaties misbruikt worden voor pedofiele doeleinden, verwijzen we graag nog even naar enkele maatregelen die je als sportclub kan nemen om dergelijk misbruik te voorkomen.

In de huidige informatiemaatschappij waarbij foto´s, video´s, beelden zich razendsnel kunnen verspreiden, is het van belang om erg voorzichtig om te gaan met de privacy van de betrokkenen. Er zijn verschillende zaken die je kunt ondernemen:

Via onze GDPR-tools slaag je er in om het GDPR-beleid van je sportclub op punt te zetten. Op die manier houd je je aan de wettelijke plichten die je als organisatie hebt en tegelijk maak je je leden (en derden) duidelijk wat hun rechten zijn op het vlak van privacy.

Lees de FAQ over omgaan met beeldmateriaal: onder welke voorwaarden mag je foto´s/video´s maken en publiceren?

Pas de instellingen van je sociale media-accounts aan zodat de privacy van de personen die afgebeeld zijn, gewaarborgd is. Weet je niet hoe dit moet, volg dan zeker eens een bijscholing rond sociale media, zoals deze op de Dag van de Sportclubbestuurder.

Lees dit praktische artikel van ICES over het gebruik van afbeeldingen in de sport.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions