Facebook
Twitter
Vrijdag 2018-10-05
Week van de official gaat van start


Bron: Vlaamsesportfederatie

Van 6 tot 14 oktober 2018 worden weer heel wat bedankingen, schouderklopjes en lieve woordjes gegeven aan de Vlaamse officials. Omdat ze het verdienen!

De Vlaamse Sportfederatie roept samen met 33 deelnemende sportfederaties op om tijdens deze vierde Week van de Official alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes te zetten. Want zonder officials, geen wedstrijden!

In het verleden hebben al heel wat sporters, clubs en federaties mooie acties op poten gezet. 
 

Startschot campagneweek

Op zaterdag 6 oktober 2018 geeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters het startschot van deze campagne. Dat doet hij door zelf een voetbalmatch te leiden (U13 – KRC Gent).

Als Vlaams minister én sportbeoefenaar worden de rollen dus omgedraaid en toont minister Muyters over welke uiteenlopende capaciteiten een offical moet beschikken en met welke fysieke en mentale uitdagingen hij of zij te maken krijgt. Met zijn actie wil minister Muyters iedereen even laten stilstaan bij de rol van de official in elke sport. Hij hoopt ook dat mensen meer respect zullen krijgen voor de officials en hun bijdrage aan de sport.
 

Goodie bags voor de officials

Tijdens deze week worden ook 5.000 goodie bags verdeeld naar de officials, geschonken door 23 sportfederaties. In deze goodie bags zitten heel wat nuttige en leuke zaken voor de Vlaamse official. Het is een rechtstreekse bedanking voor hun wekelijkse inzet.

Wat kan jij doen?

Wil je binnen jouw sportclub of federatie ook aandacht besteden aan de Week van de Official? Het groots aanpakken hoeft zeker niet. Met een klein gebaar kun je ook al veel waardering tonen voor de wekelijkse inzet van jouw official(s). Een bedanking, kleine attentie, vermelding,... 

Nog geen inspiratie?  Surf eens naar www.weekvandeofficial.be en ontdek er onze gloednieuwe inspiratiegids voor clubs en sportfederaties. Ook kun je steeds op onze website leuke acties vinden van de voorbije jaren. 

 

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2023 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions