Facebook
Twitter
Donderdag 2014-05-15
Veilig met de vereniging de baan op !

De lente zet haar eerste voorzichtige stappen. Groepen fietsers en stappers trekken er straks opnieuw massaal op uit. De start van de lente is meteen hét moment om ook wat extra aandacht te geven aan de veiligheid van de wandel- of fietsuitstappen van jouw vereniging. De online verkeersgids www.sportenverkeer.be vertelt je alles over verkeersveilig fietsen en stappen, alleen of in groep. De online shop www.wowowshop.be specialiseert zich dan weer in het verhogen van de zichtbaarheid bij het sporten.

>>> WIN! Wie ons voor zondagavond 18 mei middernacht mailt met vermelding ´ACTIE nieuwsbrief´, de naam en het postadres van jouw vereniging maakt alvast kans* op een pakket van 10 kwalitatieve reflecterende hesjes ‘Doe meer met verkeer’!

*Verenigingen voor Verkeersveiligheid loot op maandag 19 mei uit de deelnemende verenigingen één winnaar.

Verenigingen in verkeersveilige beweging

‘Doe meer met verkeer’ loopt op laatste beentjes…

Verenigingen voor Verkeersveiligheid pakt voor het tweede jaar op rij uit met een aantrekkelijk vormingsaanbod voor seniorenorganisaties. Met de steun van de Vlaamse overheid kunnen de workshops aan € 50 uitgevoerd worden in de eigen vereniging, ouderenraad of lokaal dienstencentrum. Op www.doemeermetverkeer.be stroomden de aanvragen de voorbije weken wel erg snel binnen. Het beschikbare budget voor dit uitzonderlijke aanbod is beperkt… Een tip: doe je aanvraag NU!

VVV inspireert op Vlaams Congres Verkeersveiligheid

Op 13 mei verzamelden een 300-tal mobiliteitsprofessionals zich voor het jaarlijkse Vlaams Congres voor Verkeersveiligheid in het Kursaal van badstad Oostende. Voor het derde jaar op rij werden ook initiatieven van Verenigingen voor Verkeersveiligheid er voorgesteld aan de geïnteresseerden. Dit jaar mocht projectcoördinator Bert trots het project ‘Veilig op stap’ (www.veiligopstap.be) voor het jeugdwerk voorstellen. Ingrid van OKRA-SPORT vertelde het verhaal van het gedeelde en succesvolle partnerschap ‘Veilig elektrisch fietsen’. Opnieuw bleek: ook verenigingen kunnen op hun manier mee werk maken van veilig en duurzaam verkeer!

GSF zet opnieuw in op een verkeersveilige fiets- en wandelrally

Maaseik gezien? Maaseik gevonden! Met die slogan presenteert de Gezinssportfederatie de nieuwe gaststad voor haar fiets- en wandelrally. Tijdens de zomermaanden juli, augustus en september zullen honderden deelnemers zich opnieuw wagen aan de uitdagende zoektochten. GSF zet bij de organisatie van het evenement specifiek in op de verkeersveiligheid van de deelnemers en krijgt daarvoor de steun van Verenigingen voor Verkeersveiligheid. Het duo kangoeroes mama Mie en kleine Mo vertellen de kleine en grote fietsers en stappers op een speelse manier over de verkeersregels. GSF zet, samen met VVV, in 2014 overigens heel gericht in op het thema binnen haar brede werking.

Heeft jouw vereniging of organisatie ook evenementen op de openbare weg en ben je uiteraard bezorgd om de veiligheid van de deelnemers? VVV bekijkt graag samen met jou hoe we de handen in elkaar kunnen slaan!

Interessant aanbod

Lancering ‘Ik fiets wijs’

Twee bestaande campagnes voor sportieve fietsers hebben de voorbije weken de krachten gebundeld in de nieuwe sensibiliseringscampagne ‘Fiets Wijs!’. De Vlaamse Wielrijdersbond, Wielerbond Vlaanderen en Grinta! zijn samen deze nieuwe campagne opgestart. ‘Fiets Wijs!’ wil een duidelijk signaal sturen naar de sportief fietsende Vlaming: fiets hoffelijk en milieuvriendelijk. De campagne zal op verschillende fronten sensibiliseren: via gerichte acties, een informatieve website met charter en regelmatige updates op Facebook. Voor meer informatie over deze campagnes, surf naar www.fietswijs.be.

Hoffelijk en veilig fietsen… hoe moet dat weer? Onze verkeersgids www.sportenverkeer.be vertelt hoe dat kan!

Verenigingen voor Verkeersveiligheid is een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions