Facebook
Twitter
Dinsdag 2018-04-17
Tot 750 euro voor jouw sportief clubinitiatief met een Europees tintje


Bron: Vlaamsesportfederatie

Van 23 tot 30 september 2018 is er de 4de editie van de Europese Week van de Sport. Vlaamse sportclubs met een initiatief "met een Europees tintje" maken kans op ondersteuning tot 750 euro.

Sport Vlaanderen organiseert, in het kader van de Europese Week van de Sport, de actie Maand van de Sportclub. Via die actie willen ze zoveel mogelijk clubs motiveren om van 1 tot 30 september de deuren te openen voor het grote publiek.

Nieuw dit jaar: in samenwerking met VSF en ISB voegt Sport Vlaanderen in 2018 een extra Europese dimensie toe aan de Vlaamse actie (Maand van de Sportclub). We bieden de mogelijkheid aan Vlaamse sportclubs om een samenwerking/uitwisseling/uitdaging aan te gaan met een buitenlandse club. Initiatieven die geselecteerd worden kunnen rekenen op een ondersteuning van maximaal 750 euro.

Wat staat je als club concreet te doen?

Zoek contact met een buitenlandse club (eventueel de zustergemeente/stad van jouw gemeente/stad).

Werk een initiatief uit dat tijdens de Europese Week van de Sport (23 t.e.m. 30 september) plaatsheeft. Dat kan bijvoorbeeld een uitwisseling zijn, een uitdaging, een samenwerking, een ludiek filmpje, ...

Dien je project in (deadline = 8 juni 2018, 16u) en voeg een korte toelichting toe van het actieplan.

Indien het project wordt goedgekeurd, post je minstens 3 berichten op sociale media en gebruik je de correcte hashtags (#Beactive en #sportersbelevenmeer)

Na afloop van de Europese Week van de Sport bezorg je via Sportersbelevenmeer@sport.vlaanderen (link stuurt een e-mail) een kort verslag van je initiatief en de bewijzen van de onkosten die je hebt gemaakt.

Via deze website kun je het reglement terugvinden en een clubinitiatief registreren.

Wat kun je als sportfederatie doen?

Sport Vlaanderen mailde reeds 12.000 clubs in Vlaanderen om dit nieuw initiatief bekend te maken. Maar... indien je wil dat jouw clubs dit initiatief kennen en/of deelnemen, is communicatie vanuit jouw federatie zeker aan te raden.

Je kan je clubs bijvoorbeeld motiveren en inspireren door enkele sport(federatie)-specifieke voorbeelden te bedenken en hen mee te geven, of tips te geven aan clubs die een idee hebben.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2023 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions