Facebook
Twitter
Dinsdag 2017-09-12
Wordt statuut voor sportbegeleider een feit op 1 januari 2018?


Bron: Dynamoproject

Het Federale Zomerakkoord maakt melding van de mogelijkheid om vanaf 1 januari 2018 tot 500 euro per maand bij te verdienen zonder belast te worden of sociale zekerheidsbijdrage te moeten betalen. Betekent dit een -ruime- realisatie van het statuut vrijetijdswerk waar de sportsector vragende partij voor is? 

Buiten de aankondigingen die over deze maatregel deze zomer in de pers zijn verschenen, is op dit ogenblik nog weinig meer geweten over de concrete realisatie van een dergelijk statuut: 

Er is sprake van een fiscale en sociale vrijstelling van €6.000 per jaar vanaf 1 januari 2018 voor de inkomens uit vrijetijdswerk en specifieke functies in de non-profitsector (die nog moeten bepaald worden). 

Daartoe zal een wettelijke definitie van het begrip en het statuut “semi-agorale activiteit” worden opgesteld.

Deze maatregel zou voorbehouden worden voor de personen die tewerkgesteld zijn in het kader van een hoofdactiviteit van minstens vierde vijfde en voor gepensioneerden.

Er zou een elektronische registratie van deze activiteiten worden voorzien.

We vermoeden dat de federale regering met dit voorstel verder zal werken op het voorstel van Vlaams minister voor Sport Muyters om voor trainers, scheidsrechters of juryleden die in hun vrije tijd bijverdienen een apart statuut uit te werken, waarover we eerder dit jaar al berichtten 

Wij volgen de verdere ontwikkelingen in dit dossier uiteraard op de voet en houden jullie op de hoogte.

 

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions