Facebook
Twitter
Woensdag 2016-09-28
Traject Sportclubondersteuning ook in 2017!

Goed nieuws: ook in 2017 organiseert VSF het Traject Sportclubondersteuning!

Als federatie kan je er niet meer om heen, een ondersteuning op maat van je clubs krijgt meer en meer een prioritaire plaats binnen het federatiewerk. Je clubs vormen de hoeksteen van een kwalitatieve en duurzame sportbeleving. Dankzij sportclubondersteuning kunnen federaties de band met hun leden nog versterken in de hoop op die manier de werking in de sportclub samen naar een hoger niveau te tillen op verschillende vlakken.Dit sportclubondersteunend begeleidingstraject beoogt competentieontwikkeling van sportclubondersteuners uit sportfederaties en zal hen motiveren en inspireren.

Het traject zal in vijf sessies focussen op volgende aspecten van sportclubondersteuning:

  1. Strategiebepaling sportclubondersteuning: beleid, prioriteiten, hoe keuzes maken, invulling binnen de federatie
  2. Sportclub 2.0, clubondersteuning vanuit de federatie i.f.v. de sportclub van de toekomst
  3. Clubbezoeken en competenties sportclubondersteuner: aanpak en invulling clubbezoeken, vaardigheden en de rol van de clubondersteuner
  4. Efficiënte werking: efficiëntie in clubondersteuning, rendement en optimalisatie
  5. Relatie club & federatie versterken: betrokkenheid en binding, clubbehoeften en de rol van de federatie 
  6. “Dit traject is bedoeld voor federatiemedewerkers die vanuit hun functie vaak in contact komen met clubs en hen ondersteunen in hun werking.

    Dit kan zowel jouw hoofdopdracht (bv. je bent een “sportclubondersteuner”) als een klein aspect van jouw takenpakket (bv. je bent “sporttechnisch medewerker”).” Begeleider/coach

VSF werkt voor dit traject opnieuw samen met Line Declercq, specialist clubwerking en sportclubondersteuning. Zij zal jou coachen en op weg helpen.

Naast dit traject wordt Line ook vaak voor het Dynamo Project ingeschakeld als spreker bij verschillende federaties.
Ze werd bovendien ook aangesteld als exprete in het project "Monitoring van de effecten van sportclubondersteunende projecten" en is ook consultant voor enkele sportfederaties.

Eerder was Line jarenlang verantwoordelijke Clubtennis bij Tennis Vlaanderen en heeft zich binnen die rol 9 jaar ingezet in de ondersteuning van tennisclubs.
Samen met Kenneth Bastiaens richtte ze Coach2Competence op. Lees meer op www.coach2competence.com(externe link)

Wij raden aan om, indien mogelijk, dit traject te volgen met meerdere personen van je federatie. Dit creëert een meerwaarde voor verschillende denkoefeningen en opdrachten tijdens het traject. Op deze manier kunnen alvast de eerste concrete stappen gezet worden in het optimaliseren van je sportclubondersteuning.

Inschrijven kan via deze link VOOR 1 DECEMBER!

Om de kwaliteit van de opleiding, die deels gebaseerd is op het uitwisselen van good practice, te kunnen garanderen streven we naar een minimum aantal deelnemers van 12.

Lore (GymFed): "Inzichten verwerven, kritisch nadenken, samen naar mogelijke acties zoeken en good practices uitwisselen in een aangename sfeer!  Een zeer leerrijk traject om je sportclubondersteuning een (extra) boost te geven."

Wil je weten of dit traject voor jou bedoeld is? Heb je nog vragen? Neem dan contact met Tine via 09 243 12 46 of Tine@vlaamsesportfederatie.be
 
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions