Facebook
Twitter
Donderdag 2016-03-17
PFV biedt jeugd heel wat kansen


Wanneer men aan petanque denkt, denkt men nog al te vaak aan een seniorensport, doch niets is minder waar. De petanquesport kan men bij een federatie wereldwijd reeds beoefenen van jongsaf aan, en zoals in elke technische sport, hoe eerder men start, hoe beter.
 
Bij de PFV is het jongste lid zes jaar. Vanaf die leeftijd kan men terecht in een aangesloten club en kan men de kneepjes van het vak leren. Men kiest of men recreatief of competitief de sport wil beoefenen. Trouwens, meer en meer recreatieve clubs sluiten zich aan bij de PFV en genieten van de know-how en voordelen bij de federatie.
Specifiek wordt elk jaar voor de jongeren sportkampen, jeugdcircuits en kampioenschappen georganiseerd. Er zijn zelfs jeugdselecties die internationaal aantreden. In 2012 organiseerde de PFV zelf nog het Europees kampioenschap voor jeugd en dames te Gent. Bekijk hier de foto´s.
 
Sportkampen
Reeds jarenlang verzorgt de PFV een sportkamp in de maand augustus waar zowel leden als niet-leden kunnen aan deelnemen. Tijdens die week wordt een mix aangeboden van petanque en heel wat sportieve nevenactiviteiten. Plezier verzekerd dus. Bekijk op de website van de PFV alle informatie over het sportkamp.
 
Jeugdcircuit
Voor zowel competitieve als recreatieve jeugdleden wordt er elk jaar een jeugdcircuit georganiseerd. De jeugd uit de verschillende afdelingen binnen de PFV ontmoeten elkaar vijf maal ( twee maal in de maand mei, één maal in de maand augustus en twee maal in de maand september ). Het is een kans om mekaar beter te leren kennen en zich tijdens het tornooi met mekaar te "meten".
Ontdek alles over het jeugdcircuit.
 
Foto : jeugdcircuit 2015 te Dilbeek
 
Vlaamse kampioenschappen
Elk seizoen is het Vlaams kampioenschap voor de jeugd één van de hoogdagen waar men naar uitkijkt. Miniemen, Cadetten, Junioren en Beloftes kunnen dan strijden voor de titel. In 2016 gaat het VK door te Lommel in de club Interlommel Petanque. Ontdek hier alles over het VK.
 
Voldoende activiteiten en mogelijkheden dus voor de jeugd om petanque te beoefenen. Een sport die je écht levenslang kan beoefenen.
 
 
 
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions