Facebook
Twitter
Dinsdag 2015-10-27
Studenten bedenken sporthal van de toekomst

100 Vlaamse studenten hebben in het kader van het Sportinnovatiecongres gebrainstormd over duurzame innovatie in de sport. Hun opdracht: bedenk de sporthal van de toekomst. Het team Connect to Move sleepte de overwinning in de wacht.

Het Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) organiseerde in samenwerking met Bloso een 24u durend sportinnovatiekamp in het Bloso-centrum te Brugge. Dit innovatiekamp vond plaats van 14 tot 15 oktober en viel deels samen met het Sportinnovatiecongres van Bloso. Het innovatiekamp wilde jongeren bewust maken van duurzame innovatie in de sport.

De jongeren kregen 24 uur de tijd om een duurzame en innovatieve invulling te geven aan hun Sporthal van de Toekomst. Het winnende team Connect to Move kwam met een innovatief sportplatform op de proppen voor de sporthal van de toekomst. Zij ontwikkelden een concept waarbij via een platform afgestudeerden uit de bewegingssector, mensen die laagdrempelig willen starten met sporten en mensen die vrij willen sporten met elkaar in contact komen.

“We hebben al vaak gebrainstormd over de sporthal van de toekomst, maar tijdens dit innovatiekamp heb ik een aantal zeer toepasbare ideeën gehoord. We hebben uiteindelijk gekozen voor het team met de meest realistische invulling. Met hun flexibel sportplatform speelt Connect to Move handig in op de nood binnen het hedendaags sportlandschap en vormen ze een interessante aanvulling op de vele sportclubs”, zegt Peter Janssens, afdelingshoofd van alle Bloso-centra in Vlaanderen.

De winnaars werden aan het einde van het Bloso Sportinnovatiecongres van 15 oktober bekend gemaakt en ontvingen hun prijzen uit handen van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions