Facebook
Twitter
Dinsdag 2015-10-20
Eerste Bloso Sportinnovatiecongres vernieuwend in alle opzichten

Zowat 600 creatieve sportievelingen verzamelden gisteren in het Bloso-centrum te Brugge voor het eerste Sportinnovatiecongres van Vlaanderen. De boeiende sprekers, de sportinnovatiemarkt en de 30 inspiratiesessies zetten de deelnemers aan het innoveren.
Gamification op het Sportinnovatiecongres

Het sportinnovatiecongres was ook vernieuwend in zijn opzet. Geen traditioneel zit-en-luistercongres, wel een denk-en-doecongres.

Dat werd al duidelijk aan het station van Brugge. Te voet of per streetstepper moesten de deelnemers een interactief parcours afleggen tot aan het Bloso-centrum. Op de innovatiemarkt mochten de deelnemers zelf de nieuwste creaties in de belevings- en bewegingstechnologie uittesten. Deelnemers bereikten via omwegen (lees trappen) het lokaal waar hun inspiratiemoment plaats vond. Zelf in beweging blijven dus om zo tot nieuwe inzichten te komen die uiteindelijk leiden tot één gemeenschappelijk doel: heel Vlaanderen aan het sporten krijgen.

De diehards die geen seconde van het congres wilden missen werden hiervoor op het einde beloond: zij kregen de première van het nieuwe logo van Sport Vlaanderen.

Wie er niet bij kon zijn krijgt over twee jaar een herkansing. Op 17/10/17 heeft het tweede Sportinnovatiecongres, #SIC171017, plaats. Noteer deze datum alvast in je agenda.

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions