Facebook
Twitter
Dinsdag 2015-10-13
Lancering nieuwe brochure

Elke sportclub is sociaal, gewoon door er te zijn voor haar leden. Dit betekent niet dat ze OPEN staat voor iedereen. Heel wat mensen ervaren participatiedrempels om aan sport te doen of lid te worden van een sportclub.

Een OPEN sportclub is zich bewust van deze drempels en wil deze verlagen via drempelverlagende initiatieven.

Een OPEN sportclub voert actief beleid rond een aantal thema’s. Zo probeert een OPEN club na te denken over de betaalbaarheid, een aanbod op maat, het onthaal en durft het bestuur zichzelf en de huidige gewoontes van de club in vraag te stellen.

Om de stap te kunnen zetten om een OPEN sportclub te blijven, is een bereidheid tot verandering noodzakelijk. Voldoende draagvlak creëren, rekening houden met mogelijke weerstand en op zoek gaan naar samenwerking met lokale partners zijn hierbij belangrijke factoren.

Het Dynamo Project en Bloso lanceren de brochure "Een OPEN sportclub". De brochure geeft je inspiratie en goesting om van je sportclub een OPEN sportclub te maken, een warme plaats voor nieuwe en oude leden.

De brochure wordt voor het eerst voorgesteld op het Sportinnovatiecongres op 15 oktober 2015 in het Bloso-centrum Brugge en is vanaf dan beschikbaar op de website van het Dynamo Project.

Bron: http://www.vlaamsesportfederatie.be/
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions