Facebook
Twitter
U bent hier: Ethisch sporten
Ethisch sporten

Algemeen
De VIV en haar leden dragen ethiek in de sport hoog in het vaandel. Als we met sport bezig zijn, handelen we steeds binnen een ethisch kader.
De erkende en gesubsidieerde federaties zijn verplicht om rond gezond en ethisch sporten inspanningen te leveren. Op niveau van de VIV werd een Gezond en Etisch Sporten-commissie opgericht die zich hiermee bezig houdt.
 
Meldpunt - API
Soms voel je jou niet goed in jouw vel en kan je er in je dichte omgeving niet over praten. Op dat moment kan je altijd terecht bij het aanspreekpunt integriteit van jouw club of federatie. Het aanspreekpunt integriteit werkt als vertrouwenspersoon en luistert naar jouw verhaal. 
 
De VIV is vastbesloten dat ethische kwesties op een objectieve manier moeten beoordeeld worden. Wanneer ...
Ethische Commissie VIV

Op 31 mei 2018 werd op het niveau van VIV een overkoepelende ethische commissie opgericht.
 
VIV is vastbesloten dat ethische kwesties op een objectieve manier moeten beoordeeld worden. Wanneer er zich binnen de eigen federatie een ethische kwestie voordoet, is het niet altijd even gemakkelijk om als...
Toolkit-grensoverschrijdend gedrag

De "Gezond en Ethisch Sporten commissie (GES-commissie) van onze federatie stelde een kant-en-klare toolkit samen dat zowel door een sportfederatie als sportclub kan worden gebruikt.
 
Gezond Sportenbeleid

Elke erkende Vlaamse sportfederatie moet voldoen aan het "Gezond en ethisch sporten-decreet" ( GES Decreet van 20 december 2013 ). Het GES-decreet focust op vlak van gezond sporten op een beleid van de federatie. Er is geen focus op rapportering. De overheid verwacht wel ...
(Anti)Doping

14/12/2017 : NADO Vlaanderen lanceert gids voor ouders
Grensoverschrijdend gedrag

Sport, een spel met grenzen
 
Hier vindt u meer informatie in verband met het omgaan met lichamelijk of seksueel grensoverschrijdend gedrag en de mogelijkheden die een federatie, provincie of sportclub heeft om deze situaties op een correcte manier te behandelen en te vermijden. 
Hierbij maken wij  gebruik van de...
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions