Facebook
Twitter
U bent hier: Dopinglijn
Dopinglijn

Dit is een initiatief van de Vlaamse overheid om sporters in Vlaanderen te informeren over het gevoerde antidopingbeleid. Algemene informatie, nieuws, regelgeving,.... kan je terugvinden op de website dopinglijn.be .
Wat is doping ?

Een inbreuk op de antidopingregels (“dopingpraktijk”) kan op verschillende manieren. Ook als je geen doping gebruikt of zelf geen sporter bent kan je gestraft worden voor een inbreuk op de antidopingregels.

Sportfederaties en clubs

Het Antidopingdecreet bepaalt dat zowel de Vlaamse Gemeenschap, de (inter)nationale sportfederaties als het WADA in Vlaanderen controles kunnen uitvoeren. Sportfederaties hebben hier rechten, maar moeten zich evenzeer rekenschap geven van verplichtingen die mogelijks vanuit de internationale sportfederatie worden opgelegd.
Wat is een elitesporter ?

 
Elitesporters zijn sporters van nationaal of internationaal niveau.  Elitesporter van internationaal niveau is elke sporter die deelneemt aan wedstrijden van internationaal niveau.  Wie deze sporters concreet zijn, wordt bepaald door elke internationale federatie afzonderlijk.  Dit...
Wat is een niet-elitesporter?

De sportverenigingen zijn verplicht om aan NADO Vlaanderen de identificatie- en contactgegevens mee te delen van elke elitesporter (dit zijn de zogenaamde topsporters of elitesporters) die bij hen aangesloten is. Nado Vlaanderen stelt, na overleg met de federaties, de elitesporter ter informatie op de hoogte van hun kwalificatie als elitesporter.
 
...
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2024 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions