Facebook
Twitter
U bent hier: Over VIV
Over VIV

De Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw, afgekort VIV, is een clusterorganisatie waaronder Petanque Federatie Vlaanderen vzw de Antwerpse Drieband Liga 2000 en de  Vlaamse SnookerFederatie vzw zitten vervat. VIV wil bijdragen tot het uitbouwen van een kwalitatief hoogstaande cluster voor internationale volkssporten in Vlaanderen en het Brussels-Hoofdstedelijk gewest.
 
Een organisatie voor de sportieve vrijetijdsbesteding is een vzw die is samengesteld uit één of meer verenigingen die de sportieve
vrijetijdsbesteding beoefenen binnen dezelfde vrijetijdscluster.
 
Door de uitvoering van het decreet van de Vlaamse Overheid van 13 juli 2001 werd het sportlandschap in Vlaanderen gewijzigd.   
Een belangrijk gevolg van dit decreet voor de sporten petanque en snooker is dat de erkende sportfederaties Petanque Federatie Vlaanderen vzw en Vlaamse SnookerFederatie vzw vanaf dan van de sporttakkenlijst zijn geschrapt. Beide sportfederaties werden op dat moment ingedeeld in een cluster genaamd Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw. 
 
Er bestaan vier vrijetijdsclusters waaronder de vrijetijdscluster voor internationale volkssporten. Hier vallen activiteiten onder met hoofdzakelijk een sociale dimensie, die een uitgesproken internationaal karakter hebben, waarbij de klemtoon ligt op het aspect concentratie. 
 
 
Ontdek onze leden.
 
 
 

 

 
 
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2023 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions