Facebook
Twitter
Petanque Federatie Vlaanderen
www.pfv.be
Vlaamse Snookerfederatie
www.vsf-snooker.be
Bowling Vlaanderen
www.bowling.be
OPLEIDINGEN
 

De Vlaamse Organisatie voor Internationale Volkssporten vzw organiseert in samen werking met Dynamo Project een interessante opleiding i.v.m. het aantrekken van jonge vrijwilligers.

Datum:                dinsdag 4 juni 2019

Tijdstip:               19:30 tot 22:30

Locatie:                Huis van de Sport
    Zuiderlaan 13 – 9000 Gent

PROGRAMMA

De perceptie leeft dat jongere mensen moeilijk te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een vast engagement. Vrijwilligers van vandaag vertrekken sterker vanuit hun noden en gaan van daaruit op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding.

Vrijwilligersorganisaties van vandaag staan voor de opdracht om hun structuur en cultuur te actualiseren en af te stemmen op de noden van de hedendaagse burger/vrijwilliger. Het managen van de verwachtingen van bestaande en aankomende vrijwilligers is hierbij dé opdracht.

Hoe maken we van rekruteren een permanent en laagdrempelig gebeuren dat aansluit op de noden van de burger van vandaag? Wat zijn concrete handvaten die we in de dagdagelijkse realiteit kunnen gebruiken om te zorgen dat we vrijwilligers makkelijker kunnen aantrekken? Allemaal zaken die aan bod komen in deze bijscholing !

INSCHRIJVEN doe je via:

https://www.dynamoproject.be/bijscholing/aantrekken-van-nieuwe-jongere-vrijwilligers-hoe-vergroten-we-de-kans-op-succes-gent

TARIEVEN

Sportclubbestuurder erkende federatie:              € 12,50

Medewerker erkende federatie:                            € 12,50

Sportclubbestuurder niet-erkende federatie:      € 30,00

Medewerker niet-erkende federatie:                    € 30,00

Ambtenaar:                                                                € 20,00

Onderwijs:                                                                  € 20,00

Andere:                                                                       € 30,00

Bent u geïnteresseerd, schrijf dan snel in!

Kent u iemand die interesse zou kunnen hebben om aan deze bijscholing deel te nemen, mag u dit gerust doorsturen.
Sharing is caring!


 
1. BIJSCHOLINGEN DYNAMOPROJECT                                                                                             

  
Het Dynamoproject is er voor alle non-profit sportclubs in Vlaanderen. Sportclubs aangesloten bij een erkende federatie kunnen aan het meest voordelige tarief een beroep doen op de dienstverlening van het Dynamo Project.
 
Bijscholingen 
 
2. BIJSCHOLINGEN VLAAMSE TRAINERSSCHOOL                                                                                    


 
 
Wil je echt iets bijleren over sporttraining, sportprestaties, fitheid, redden, beheer van sportinfrastructuur of (jeugd)sportbeleid? Wil je extra competenties verwerven als trainer of sportbegeleider? Is het tijd om je bij te scholen? Dan ben je bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) aan het juiste adres, sinds 1994 organiseert en erkent de VTS het hele jaar door kwalitatieve en toegankelijke sportkaderopleidingen.
De Vlaamse Trainersschool organiseert elk jaar een waaier aan sportkaderopleidingen. In de opleidingen leer je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier over te brengen op een groep of een individu. Tijdens de lessen komen zowel praktijk als theorie aan bod. Al wie als trainer actief is of wil zijn in de sportwereld, is bij de Vlaamse Trainersschool aan het juiste adres.
WEBSITE   
 

3. BIJSCHOLINGEN VLAAMSE SPORTFEDERATIE


De Vlaamse Sportfederatie vzw (VSF) is de koepelorganisatie voor sportfederaties en hun sportclubs in Vlaanderen. VSF overkoepelt 47 gesubsidieerde en 16 louter erkende federaties, goed voor anderhalf miljoen sporters in Vlaanderen, die sporten in 19.000 sportclubs.
 
4. ICES : vormingen en activiteiten 


 
Het Centrum Ethiek in de Sport vzw (ICES) is een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van ethisch sporten.
 
 
 
 
 
 
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2019 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions