Facebook
Twitter
Vrijdag 2018-05-25
Clubgrade: Ontwikkelingsgroep afgerond


Bron:Vlaamsesportfederatie

Clubgrade wil sportclubs duurzaam versterken in een nieuw experimenteel project. Een eerste groep pilootclubs, de “Ontwikkelgroep”, kreeg het volledige Clubgrade plaatje te zien. Ze leverde feedback vanuit een sportclubbril op de Clubgrade architectuur en een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument om in beeld te brengen WAT je sportclub momenteel goed doet en HOE ze dit doet.

We gingen met de sportclubs uit de ontwikkelgroep dus nog niet concreet aan de slag binnen hun clubwerking. Dat doen we wel met een tweede groep pilootclubs,

  De ontwikkelgroep kwam viermaal bijeen tussen maart en mei 2018 om feedback/input te leveren op het UGent meetinstrument en de volledige Clubgrade architectuur:

  5 maart: Aan de hand van een verbeterkader stuurde de groep de Clubgrade architectuur bij vanuit een sportclubbril

  19-20-21 maart: De groep werd opgesplitst om in heel kleine groepjes interactief in te gaan op goede praktijkvoorbeelden en katalysators te ontginnen waar clubs (positief) in beweging zijn gegaan.

  18 april: Terugkoppeling bijgestuurde Clubgrade architectuur en ontgonnen katalysators + UGent meetinstrument/clubrapport

  14 mei: Afsluitend moment. Clubs kregen de afgelopen maanden als huiswerk mee om niet alleen bestuurders maar ook trainers, leden en vrijwilligers te betrekken om een "foto" van de clubwerking te maken. We luisterden of clubs zich in de analyse konden vinden, waar bijgestuurd moet worden en hoe we vervolgens aan de slag zouden kunnen gaan met die informatie. We toetsten ook het "clubproject" concept af. 

  Dankzij de feedback van de ontwikkelgroep kwam Clubgrade tot een eerste versie van de methodiek en hielden we voor de verdere richting/invulling van Clubgrade onze vinger heel dicht aan de pols.

  Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
  Algemeen
  Extra
  Contacteer ons
  VIV vzw
  Zuiderlaan 13
  9000 Gent (BE)
  info@viv-sport.be
  © 2012-2019 VIV vzw | Privacy
  Produced by NetQue: E-Business Solutions