Facebook
Twitter
Dinsdag 2017-10-24
Positief antwoord minister Muyters: financiŽle impuls voor de sportfederaties


Bron: Vlaamsesportfederatie

In juli en september richtte de VSF een schrijven aan minister Muyters, met onder andere de vraag naar een financiŽle impuls voor de federatiesector, en enkele andere prioriteiten voor onze sector. Zie ook dit nieuwsbericht.  

VSF kreeg via brief een antwoord van minister Muyters. De integrale antwoordbrief kun je hier terugvinden.

VSF leest enkele interessante en positieve evoluties. Zo liet Minister Muyters ons onder andere weten: ďbij de begrotingsopmaak 2018 ben ik er ook in geslaagd een aanzienlijk pakket van bijkomende middelen voor de sportsector binnen te halen. Zo zal vanaf 2018 jaarlijks 1 miljoen extra recurrent worden vrijgemaakt voor de beleidsfocus topsport. Daarnaast kan ik in 2018 eenmalig 3 miljoen extra investeren in werkingsmiddelen topsport en 1 miljoen extra voor de beleidsfocus jeugdsport.Ē De VSF apprecieert deze financiŽle inspanningen ten zeerste. Daarnaast nodigt hij hen uit voor een overleg op zijn kabinet om duiding te geven bij de financiŽle (on)zekerheden binnen het nieuw decreet en geeft hij antwoord op de gestelde vragen.

VSF houd jullie op de hoogte van de besprekingen tijdens dit overleg en eventuele andere evoluties binnen de begroting en het sportbeleid.

BIJLAGE
Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2018 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions