Facebook
Twitter
U bent hier: Missie
Missie


De vereniging wil bijdragen tot het uitbouwen van een kwalitatief hoogstaande cluster voor Internationale Volkssporten in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk gewest, met het oog op een grotere sportparticipatie en een kwaliteitsvoller recreatief en competitief sportaanbod, zowel op Vlaams, Nationaal alsook Internationaal gebied.

 
Steeds zal de nodige aandacht worden besteed om de laagdrempeligheid van het sportaanbod te blijven behouden, zodat de sporten voor iedereen toegankelijk blijven nl. valide sporters, sporters met een handicap en allochtonen.
 
De VIV zal ervoor zorgen dat de sporten, die deel uitmaken van de cluster, a rato van de internationale erkenningen en in de mate van het mogelijke samen met de aangesloten sportbonden mee worden ondersteund vanuit de cluster zodat de internationale resultaten kunnen verbeteren waardoor binnen Vlaanderen meer aanzien kan worden verkregen bij de andere sportbonden, bij de officiŽle sportinstanties zoals Sport Vlaanderen en bij de sportbeleidsmakers zoals de minister van Sport.
 
Hopelijk kunnen de verschillen met het buitenland zo niet nog meer vergroten en kan een zeer kleine groep van deze sporters op een zo gelijk mogelijk niveau kampen met de andere landen.

 
Ontdek onze leden.
 
 

Welkom bij de website van VIV, de Vlaamse organisatie voor Internationale Volkssporten vzw.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
VIV vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@viv-sport.be
© 2012-2019 VIV vzw | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions